Αρχική » Τοποθεσία

Ο νομός Σερρών

Το ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa βρίσκεται σε μία ιδανική τοποθεσία, στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων με θέα την ακρόπολη των Σερρών, δηλαδή τον πύργο του Ορέστη (Κουλάς). Συνδυάζει την ησυχία της εξοχής με την πρακτικότητα του κέντρου, μιας βρίσκεται στην καρδιά του πράσινου πνεύμονα της πόλης και απέχει μόνο 5 λεπτά από τον κέντρο των Σερρών.

Πύργος του Ορέστη (Κουλάς)

Η ίδρυση της βυζαντινής Ακρόπολης ανάγεται στον 9ο μ.χ αιώνα , όπου πηγές αναφέρουν οτι ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς κατασκεύασε οχυρωματικά έργα στην πόλη των Σερρών. Κατα τη Βυζαντινή Περίοδο αναφέρεται σε πολλά χρυσόβουλα των βυζαντινών αυτοκρατόρων ως «Κάστρο». Η θέα από εκεί είναι μαγευτική, βλέποντας όλη την πόλη και μεγάλο μέρος του κάμπου των Σερρών.

Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων

Πηγή ζωής και αληθινό πνεύμονα για την πόλη των Σερρών αποτελεί η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στην Ακρόπολη. Πρόκειται για το ωραιότερο πάρκο των Σερρών που ταυτόχρονα αποτελεί χώρο αναψυχής, άθλησης και διασκέδασης. Ένα ακόμη στολίδι της κοιλάδας θεωρείται η τεχνητή λίμνη που στα νερά της καθρεπτίζεται το γαλάζιο και το πράσινο του τοπίου. Το καλοκαίρι όλη η νυχτερινή ζωή των Σερρών μεταφέρεται εκεί μετατρέποντας αργά το βράδυ το ήσυχο αυτό μέρος σε ένα μοναδικό ξέφρενο πάρτυ.

Λαϊλιάς - Χιονοδρομικό

Το δάσος του Λαϊλιά είναι ένα μέρος μαγευτικό με έκταση 33.000 στρεμμάτων κατάφυτων από οξιές και δασική πεύκη. Λαϊλιάς ή Γιαϊλιάς, σημαίνει στα τούρκικα "τόπος αναψυχής", οπότε από την ετυμολογία του και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ήταν από τον 17ο αιώνα κιόλας μια τοποθεσία όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να ξεφαντώσουν. Στα βόρεια της κορυφής, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, όπως και το σαλέ με την καφετέρια και το καλό φαγητό. Διαθέτει μιά βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους χιλίων (1000)μ. και πλάτους 60μ. η οποία εξυπηρετείται από ένα συρόμενο χιονοδρομικό αναβατήρα, μήκους 850μ, που μπορεί να μεταφέρει επτακόσια (700) άτομα την ώρα.

Λίμνη Κερκίνη

Μοναδική και απρόσμενη εμπειρία, η επίσκεψη στο θαυμαστό κόσμο του υγροβιότοπου της Κερκίνης. Ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και από τα 3 ή 4 καλύτερα σημεία της Ευρώπης για παρατήρηση πουλιών ενώ είναι φημισμένη για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της. Πολλά σπάνια και προστατευόμενα, από διεθνείς συνθήκες, είδη πουλιών, παραποτάμια δάση, νούφαρα που επιπλέουν σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων και ένας καταπληκτικής ομορφιάς ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του Μπέλλες και των Κρουσίων χαρίζουν στον τόπο μια ανυπέρβλητη γοητεία.

Σπήλαιο Αλιστράτης

Το σπήλαιο της Αλιστράτης γεννήθηκε από φαινόμενα χημικής και μηχανικής αποσάθρωσης, που ξεκίνησαν πριν από 2.000.000 χρόνια και προκαλούνται από την ροή του νερού πάνω σε διάφορα πετρώματα στα έγκατα της γης. Το σπήλαιο, με εξαιρετικό φυσικό εξαερισμό σε όλα τα τμήματα του, ξεδιπλώνεται σε κύριες αλλά και δευτερεύουσες διαδρομές, συνολικού μήκους 3 χλμ. Μέχρι σήμερα έχουν εξερευνηθεί 25.000 τμ σχεδόν επίπεδης επιφάνειας. Μέσα στο σπήλαιο η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 20 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία 70 - 75%. Σε μια παράλληλη διαδρομή που ξεκινά από την αίθουσα υποδοχής, ο επισκέπτης συναντά διαφόρων μεγεθών αίθουσες με πολύχρωμους σταλακτίτες μήκους 15 μ. Η στοά ενώνεται με τον κύριο διάδρομο και σε μερικά σημεία της διαδρομής φτάνει τα 35 μ.

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρίσκεται Νότιο-Δυτικά της πόλης των Σερρών ανάμεσα στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας καλύπτοντας 1.000 στρέματα. Η πίστα κατασκευάστηκε το 1998. Έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας μέχρι και Formula 3 επίπεδο. Είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, με μήκος 3.186 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα. Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αποτελεί τη μοναδική πίστα στη χώρα αλλά και στη Βαλκανική η οποία πληρεί απολύτως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIΜ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας μέχρι Formula 3.

Πρόσβαση

Στις Σέρρρες και στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa μπορείτε να έρθετε με διάφορους γρήγορους κοι οικονομικούς τρόπους... Το αεροδρόμιο "Μακεδονία απέχει μόλις 105χλμ (50 λεπτά με αυτοκίνητο), με το τρένο πολύ οικονομικά και ξεκούραστα, με το λεωφορείο αλλά και με το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο καθώς το οδικό δίκτυο είναι εξαιρετικό.

Αυτά και πολλά άλλα αξιοθέτα προσφέρει η πόλη και ο νομός Σερρών, καλύπτοντας τις απαιτήσεις και το γούστο όλων... Μνημεία, χώροι αναψυχής, αθλητικές δραστηριότητες, γαστρονομία. Ελάτε λοιπόν στις Σέρρες να ζήσετε μία ανεπανάληπτη εμπειρία και αφήστε σε εμάς τη φιλοξενία σας. Σας εγγυώμαστε μοναδική περιποίηση, ηρεμία και χαλάρωση στους μοναδικούς μας χώρους...